Food
Geen reacties

Ontvang je gasten in de 1,5 meter samenleving

Horeca Supply

De 1,5 meter samenleving is voorlopig de nieuwe werkelijkheid. Niet alleen omdat de overheid hierover regels oplegt, maar ook omdat je gasten zich hier veiliger bij voelen. De 1,5 meter samenleving heeft nogal wat gevolgen voor je horecazaak. Er zijn tal van handige producten die je helpen bij de inrichting van je café of restaurant. Geef je gasten hierbij het gevoel van maximale bescherming terwijl je toch de sfeer in je zaak behoudt.

Je entree in de 1,5 meter samenleving

Ook al heb je te maken met allerhande regels, je wilt je gasten nog steeds warm welkom heten in je zaak. Door één medewerker verantwoordelijk te maken voor de ontvangst van je gasten, het controlegesprek te laten voeren en eventueel de temperatuur op te meten met een infrarood thermometer zorg je voor duidelijkheid. Als je gasten een reservering hebben en vrij zijn van gezondheidsklachten kunnen ze je zaak betreden. Zorg binnen voor duidelijke bewegwijzering. Met deze maatregelen sta je ook in de 1,5 meter samenleving nog steeds voor een gastvrije ontvangst en voorkom je onduidelijkheid en ontevredenheid achteraf.

Aandacht voor hygiëne in de 1,5 meter samenleving

Om besmettingsgevaar te voorkomen is een goede hygiëne heel belangrijk. Je instrueert je personeel om regelmatig hun handen te ontsmetten en de hygiëne regels in acht te nemen. Bespreek het schoonmaak rooster en let erop dat, nadat gasten vertrokken zijn, stoelen en tafels gedesinfecteerd worden. Dat geldt ook voor zaken als het peper- en zoutstel en de menukaart. Ook voor gasten is het belangrijk om aandacht te besteden aan de hygiëne regels. Je zorgt dat desinfectiezuilen goed in het zicht staan zodat je gasten hun handen bij binnenkomst meteen kunnen ontsmetten. Op het toilet gebruik je papieren handdoekjes. Vergeet niet om regelmatig na te gaan of papieren handdoekjes aangevuld moeten worden. Datzelfde geldt voor het vullen van de desinfectiezuilen met desinfecterende alcohol.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu