Geen categorie
Geen reacties

Bouwen aan de toekomst

Op school maak je met je met kiezen van je vakkenpakket je eerste keuze omtrent je toekomst. Na de middelbare school moet je een keuze maken waar jij je in wil specialiseren en maak je de keuze voor een studie. Het kan ook zo zijn dat je liever meteen aan de slag gaat en je studeren maar niks vind. Als je eenmaal je eerste baan hebt gevonden begin je te denken om je eerste huis te kopen. Hier ligt momenteel echter een probleem. De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen en starters hebben het moeilijk om een hypotheek te kunnen krijgen voor het bedrag waar de huizen tegenwoordig voor aangeboden worden. Daarnaast ligt de bouw momenteel stil door het stikstof probleem wat er in resulteert dat de huizenprijzen verder stijgen. Daarom is het belangrijk dat als er weer gebouwd mag gaan worden de processen zo efficiƫnt mogelijk verlopen om in korte tijd zo veel mogelijk huizen te bouwen. Hier zijn meerdere oplossingen voor bedacht.

BIM

BIM staat voor Building Information Modelling. Door het behalen van dit certificaat worden bouwbedrijven geholpen met het opzetten van een digitale infrastructuur die op zo een manier ingericht is dat bouwinformatie op een efficiƫnte manier beheert kan worden. De juiste mensen kunnen zo op elk moment bij de juiste informatie komen. Dit zorgt voor het versnellen van het versnellen van het bouwproces. Zeker in dit digitale tijdperk is het van belang dat deze informatie goed beschermt van persoon A naar Persoon B gaat.

Kwantiteit over kwaliteit?

Ondanks dat er op korte termijn veel gebouwd moet worden is het belangrijk om ook aan de kwaliteit van de gebouwen te denken. (Bouw)bedrijven kunnen middels het ISO 9001 certificaat aantonen dat zij voldoen aan de internationale norm omtrent kwaliteitsmanagementsystemen. Als ook deze systemen op de goede manier zijn ingericht is het mogelijk om processen sneller te laten verlopen.

Het is te hopen dat de bouw van de woningen snel hervat wordt. Ook al is het tegenwoordig lastig om een hypotheek te kunnen krijgen is het belangrijk dat je niet ontmoedigt raakt. Zorg ervoor dat je je altijd blijft ontwikkelen en blijft leren. Op die manier zal je altijd een baan vinden.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu