Kleding
Geen reacties

De beste schoenen voor mannen

Wij mannen doen niet zo moeilijk over schoenen. Ze moeten vooral lekker zitten en te dragen zijn zonder teveel poespas. Gemakkelijk aan en gemakkelijk uit. Dat is het motto. Het vinden van goede schoenen zou daarom helemaal niet zo ingewikkeld moeten zijn. Toch doen wij mannen vaak niet zo lang met onze schoenen. Wij hebben vaak meer één of twee paar schoenen en daardoor slijten de schoenen gewoon veel sneller. Er zijn voldoende goede schoenen op de markt te vinden, waar jij gemakkelijk het hele jaar mee rond kunt lopen. Als je op zoek bent naar juist die schoenen dan moet je rekening houden met een aantal dingen. In deze blog leg ik jou uit hoe je de beste schoenen uitzoekt voor mannen.

Kijk goed naar de stiknaad

Een stiknaad vertelt je veel over de kwaliteit van de schoen. Loszittende stiknaden geven vaak aan dat de schoenen gehaast gemaakt zijn. Hoewel schoenen over het algemeen niet meer met de hand gemaakt worden, moeten de machines die deze schoenen in elkaar zetten wel zeer precies afgesteld worden. Wanneer je dit niet met zorg en aandacht doet, kunnen schoenen minder goed tegen druk van de voet en het wandelen. Dit zorgt ervoor dat stiknaden losgaan. Losse stiknaden is één van de meest voorkomende redenen dat schoenen uiteindelijk weggegooid worden. Kijk dus goed naar de naden van de schoen voordat je de schoenen koopt.

Let goed op de zool

Een losse zool vind helemaal niemand leuk. Je kunt immers lelijk struikelen door een zool die blijft hangen aan de straat. Kijk daarom goed naar hoe de zool verlijmd is met de rest van de schoen. Het liefst koop je namelijk schoenen waarvan de zool zowel gelijmd als genaaid is. Deze dubbele bescherming zorgt er namelijk voor dat je zool minder snel van je zool raakt. Dit zorgt er logischerwijs weer voor dat je langer kunt doen met één paar schoenen.

Zorg dat ze goed passen

De allergrootste reden dat een schoen uiteindelijk kapot is, komt doordat de schoenen niet goed passen. Bij te grote schoenen ontstaat er teveel beweging in de schoen waardoor het interieur van de schoen kapot gaat en bij de strakke schoenen staat de schoen onder teveel spanning. Zorg dus dat je goede passende schoenen koopt. Een van de beste manieren om dit te doen is door middel van schoenen met een breedtemaat. Deze schoenen passen zowel in de lengte als de breedte om de voet. Dit zorgt ervoor dat de schoenen goed passen en altijd geheel aansluiten op de voet. Er zijn diverse merken die dit soort schoenen verkopen, denk bijvoorbeeld aan Xsensible en Mephisto schoenen.

Succes!

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van nieuwe schoenen en hoop dat je lang kunt doen met je schoenen die je hebt uitgezocht. Heel veel succes!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu