Sport
Geen reacties

De meest effectieve sporten om vet te verbranden

De meest effectieve sporten om vet te verbranden

Wil jij ook eindelijk dat droom figuur krijgen? In deze blog nemen wij jou mee in de wereld van de meest effectieve sporten om vet te verbranden! Vet verbanden is zeer belangrijk voor de vorming van de spieren. Veel mensen onderschatten het belang van vet in het verkrijgen van een strak lichaam. Je kan zo hard trainen als je wilt, maar als je een enorme laag vet behoudt dan zullen de spieren nooit duidelijk naar voren komen! Dit zijn de drie meest effectieve sporten om vet te verbranden:

  • High intensity intervaltraining
  • (Kick) boks training
  • Cross fit

High intensity intervaltraining

High intensity intervaltraining is een nieuw fenomeen. De welbekende afkorting is HIIT. Met deze training zorg je dat je kort en op zeer hoge intensiteit traint. Dit is een zeer effectieve en efficiƫnte manier van trainen. Uit onderzoek is gebleken dat een HIIT 50% effectiever is dan een training met lage intensiteit. De HIIT-trainingen zijn vele malen effectiever voor het verbranden van het vet, ook wordt er met deze training gezorgd voor spieropbouw. Bekijk hier verschillende vormen van de HIIT training.

(Kick)boks training

Een (kick)boks training is een van de meest effectieve sporten die er is voor de vet verbranding. Naast dat je op een zeer sportieve manier zelfverdediging aan leert kan een vechtsport als (kick)boksen zeer stimulerend zijn voor de vetverbanding. Er wordt namelijk met zeer hoge intensiteit getraind waarbij de hartslag omhoog schiet. Tegenwoordig is het heel normaal om niet per se te kickboksen voor het vechten, maar is het ook gewoon een sport om optimaal fit te worden.

Cross fit

Benieuwd naar cross fit? Cross fit is ook een vorm van fitness waarbij er met hoge intensiteit wordt getraind. In deze tak van sport zijn er veel diverse functionele oefeningen. Cross fit is een sport dat zeker niet eentonig is, elke week zijn er dan ook nieuwe uitdagingen. Bij cross fit draait het erom dat je elke training meer dan 100% geeft. Benieuwd naar cross fit oefeningen? Bekijk dit dan hier.

Naast dat het dus belangrijk is om de intensiteit te verhogen van de trainingen om zo het vet te verbanden is het ook belangrijk om de juiste voeding te nemen. Bekijk hier diverse voeding tips voor het droog trainen!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu