Travel
Geen reacties

De voorbereidingen voor je droomreis: 3 tips voor de startende backpacker

vaccinaties Indonesië

Veel mensen dromen er bijna dagelijks over: hun droomreis naar een ver continent, met een backpack op de rug en een woordenboekje in de zak. Het starten van een reis is spannend en vooral heel leuk. De voorbereiding neemt echter wel enige tijd in beslag. Niet alleen moet je nadenken over je route en verblijf, maar ook over praktische zaken.

Heb je al een paar keer een backpackreis gedaan, dan gaat die voorbereiding steeds makkelijker. Je weet waar je tegenaan kunt lopen en daarmee wat je nodig hebt om je reis tot een succes te maken. Zonder deze ervaring kan het soms even zoeken zijn naar de juiste zaken om rekening mee te houden. Daarom helpen wij je met drie tips goed voor te bereiden.

1. Lokale veiligheidssituatie

Ga je op een backpackreis, dan is de kans groot dat je in een land terecht komt met een andere cultuur, andere staat van veiligheid en ander klimaat. Deze zaken kunnen allemaal invloed hebben op je verblijf.

Het is altijd goed om je vooraf enigszins in te lezen op de lokale situatie. Zijn er grote cultuurverschillen waar je rekening mee moet houden, kan er natuurgeweld zijn dat we in Nederland niet kennen of zijn er andere veiligheidsrisico’s?

Je hoeft jezelf niet bang te maken, maar goed op de hoogte zijn kan wel vervelende situaties voorkomen.

2. De juiste reisvaccinaties

Bekijk van te voren goed welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw bestemming. Dit kan per regio aanzienlijk verschillen. In Nederland zijn veel ziektes al uitgeroeid of überhaupt nooit voorgekomen. In armere landen, met name de landen met een warm klimaat, kunnen er nog veel ziektes voorkomen die je vakantie goed kunnen verpesten.

In veel landen wordt een DTP-vaccinatie aanbevolen. Andere vaccinaties die vaak worden aanbevolen zijn bijvoorbeeld gele koorts (met name Zuid-Amerika) en hepatitis A. Sommige inentingen worden alleen aanbevolen bij een langer verblijf. Dat geldt bijvoorbeeld voor Japanse encefalitis als je langer dan drie maanden in Indonesië verblijft.

3. De paklijst – hier al aan gedacht?

De paklijst is waar het meestal fout gaat voor beginnende backpackers. Zonder eerdere reiservaring is het lastig om specifieke voorwerpen te bedenken die je misschien nodig gaat hebben.

Daarom hebben wij nog wat tips die je altijd kunnen helpen tijdens je reis:

  • Twee hangslotjes
  • Standaard medicijnen
  • Powerbank
  • Klamboe (bij warme landen)
  • Plastic zakken (bijvoorbeeld voor was)
  • Simpel mes- en vorksetje, bijvoorbeeld een ‘spork’
Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu