Verzorging
Geen reacties

Echte mannen hebben een verzorgde baard

Echte mannen hebben een verzorgde baard

Niets ter wereld is zo mannelijk als een mooie baard. De vorm, de dikte en de lengte zijn slechts kwesties van smaak. Met verzorgt haar op de kin onderscheiden mannen zich van jongens.

Kies het juiste baardmodel

Iedereen is uniek en dat geldt ook voor baarden. Zo kan een bepaalde baarddracht bij de één harten sneller doen laten kloppen, terwijl het bij een ander geen gezicht is. Ga dus niet lukraak met je trimmer in de hand het baardmodel van een mooie bebaarde kerel nabootsen. Wil je een bepaald model in je baard trimmen, bedenk dan eerst welk model past bij je gezichtsvorm. Een barbier (die meer ervaring heeft met verschillende baarden dan jij) kan je hierbij adviseren. Je kunt ook altijd los gaan met een fotobewerkingsprogramma om te zien wat jouw kaaklijn het beste siert.

Baarden hebben liefde en aandacht nodig

Het simpelweg laten groeien van het haar op je kin en af en toe je baard trimmen is niet voldoende. Je harige keuze dien je te koesteren en tot zijn volste recht laten komen door hem met liefde en aandacht te verzorgen. Een aantal attributen heb je echt nodig:

Baardtrimmer – zodat je de haargroei in vorm kunt houden (zelfs een stoppelbaard trimmen is nodig)
Baardolie – hiermee houd je de baardharen zacht en in optimale conditie
Baardkam – om de baardharen netjes te houden

De verzorging, het kammen, je baard trimmen hoe moeilijk kan het zijn? Niet moeilijk, maar misschien wel even wennen.

De baard-kapper

Als je een beginnende baardman bent zonder baard-ervaring, dan is het wellicht verstandig om je eens goed te laten adviseren door een echte barbier. Hij of zij (ja, er zijn ook vrouwelijke barbieren) is meer dan een kapper met een baardtrimmer in de hand. Baard-kappers zijn namelijk echte baard-professionals.

Een baard trimmen hoe doe je dat? En je stoppelbaard trimmen, wat is de handigste manier? Wat is een goede trimmer? Welke baardolie is het meest geschikt voor jouw baard? Waar moet je op letten bij aanschaf? Dit zijn allemaal zaken waar je advies over kunt inwinnen. Als je écht gaat voor je baard, dan onderscheid je je niet alleen van de jongens, maar ook van de mannen met alleen maar een behaarde kin.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu