Auto
Geen reacties

Elke maand een andere auto rijden? Het kan!

Sommige mannen hebben een passie voor auto’s. Top gear staat dagelijks aan op de televisie en de auto’s worden met veel bewondering bekeken. Heerlijk dat werk, altijd in een nieuwe auto mogen rijden en het gevoel van verschillende modellen te ervaren. Deze fantasie kan nu voor de gewone man ook werkelijkheid worden. De leasemaatschappijen hebben een nieuwe uitvinding gedaan, genaamd shortlease, waarbij je voor een zeer korte periode een auto kan leasen.

Wat houdt het precies in?

Vaak is een auto voor een kortere periode huren erg duur. Leasen is dan het alternatief, maar de contracten die hiermee worden afgesloten zijn minder flexibel en je zit er dan vaak voor een langere periode aan vast. Shortlease is de gouden middenweg. Je kan een auto voor een redelijke prijs tijdelijk leasen. Voor een vast bedrag per maand zijn dergelijke autokosten als onderhoud en reparaties gedekt en kom je niet voor verrassingen te staan. Bij sommige leasemaatschappijen kun je al een auto short lease vanaf één maand! Elke maand een andere auto rijden is niet langer een fantasie, maar zou verwezenlijkt kunnen worden indien je dit écht wilt.

Langer is ook mogelijk

Bij short lease is het ook mogelijk om een contract af te sluiten voor langere termijn. Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld private lease is dan wel dat de huurovereenkomst vooralsnog maandelijks opzegbaar is! Bij andere lease varianten zit je vaak voor langere periode aan een contract vast en indien je tussentijds op wilt zeggen, zul je de overige huurperiode moeten afkopen. Bij shortlease is dit niet langer. Mocht je om de één of andere reden toch van auto wisselen of vind je het maandelijks toch te duur? Dan is er altijd een mogelijkheid om het op te zeggen. Er wordt dus veel flexibiliteit geboden.

Niet een complete euforie

Het enige nadelige puntje is dat het maandelijkse bedrag bij shortlease wel een stuk hoger ligt dan bij bijvoorbeeld een private lease. Doordat het contract maandelijks opzegbaar is, loopt de leasemaatschappij ook meer risico. Daarbij geldt hoe langer de afgesloten contractperiode, hoe goedkoper het maandelijkse bedrag. Indien je dus van plan bent om net als de collega’s van top gear elke maand een andere auto te rijden, dien je hier wel een bijdrage voor te leveren.

Al met al, kan in theorie de fantasie zeker verwezenlijk worden. Of het echter in de praktijk ook altijd zo werkt, blijft nog even de vraag.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu