Food
Geen reacties

Genieten van een stuk vlees 

picanha

Veel mensen willen bij het avondeten graag een lekker stuk vlees eten. Vooral wanneer er bezoek komt dan hechten mensen hier veel waarde aan. Het is soms lastig om dit te kopen en dan ook nog te bereiden. In de supermarkt is het vlees wel lekker maar je kan beter kijken bij de slager of online. Hier is de kwaliteit van het vlees namelijk net iets beter. Je kan natuurlijk heel veel stukken vlees kiezen, benieuwd welke aanraders er zijn voor een barbecue? Lees dan snel verder!

Picanha

De picanha wordt in het Nederlands staartstuk genoemd. Bij het bereiden van de picanha is het slim om een kernthermometer te gebruiken. Het is het lekkerste om de picanha medium rare te garen. De kerntemperatuur moet dan ongeveer 55 tot 58 graden zijn. De picanha is niet moeilijk te bereiden en is zo klaar. Op het begin besprenkel je hem met wat peper en zout en sla je er hard tegenaan. Op deze manier bak je alleen het gene wat er nog op blijft zitten. Uiteindelijk bak je het en wacht je af totdat het een mooie kleur heeft gekregen, dat duurt ongeveer 2 tot 3 minuten. Daarna moet je de picanha even laten rusten onder aluminiumfolie, laat het vlees ongeveer 20 minuten rusten en daarna kan je er lekker van genieten!

Buikspek

Een buikspek is heerlijk te bereiden in een marinade, je kan hier bijvoorbeeld kiezen voor een hoisinmarinade. Je kan de buikspek in een diepvrieszak doen samen met de marinade en even laten liggen, dit zorgt ervoor dat het goed intrekt. Je legt hem om de barbecue en dat zorgt ervoor dat die lekkere geroosterde randjes krijgt. De buikspek is niet direct in contact met het vuur en daarom moet je hem op het laatste moment ook nog even grillen boven de kolen. Op die manier karamelliseert die nog wat meer en is het een heerlijk stuk vlees. Een buikspek kopen kan je ook het beste online doen.

 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu