Kleding
Geen reacties

Hope Special Sizes: voor de mannen met grote maten herenkleding

grote maten herenkleding

Als Nederlanders behoren wij tot het langste volk ter wereld. Veel langer worden we waarschijnlijk niet, wel zwaarder blijkt uit onderzoek van het CBS. Plus size modellen schitteren op de covers van bladen en maatje 34 vormt steeds minder de standaard. Toch loopt de lange en/of brede Nederlander nog altijd tegen een probleem aan tijdens het shoppen. Zeker voor mannen is het aanbod van speciale maten zeer beperkt. In de meeste winkel lopen de maten niet verder dan XXL. Voor grote maten herenkleding moet je dus ergens anders zijn. Wij hebben een aantal opties voor jou op rij gezet. 

Speciaalzaken

Gelukkig zijn er een aantal winkels die de vraag van de consument wél gehoord hebben en grote maten herenkleding op de markt brengen. Hierbij gaat het om kleding die ofwel gemaakt is voor de brede/stevige man óf voor de lange man. Een pareltje in dit aanbod is de Amsterdamse winkel Hope Special Sizes. Eigenaar Angelo de Lannoy werkt al sinds 1992 in de modebranch, waarbij hij zich gespecialiseerd heeft in speciale maten. Tijdens zijn werk voor kleding-speciaalzaak HIGH & MIGHTY ontdekte hij waar de vraag precies ligt, waarop hij besloot een eigen zaak te beginnen die het gat in de markt opvult.

Het viel hem vooral op dat het aanbod van grote maten kleding oubollig en kleurloos was. In zijn collectie vind je modieuze, kleurrijke kleding in verschillende stijlen. Daarbij onderscheidt hij zich van andere aanbieders met persoonlijke maat- en stijladviezen en betaalbare prijzen.

Buitenlandse merken

High fashion merken zullen over het algemeen niet geschikt zijn voor de grotere man, gezien deze werken met smalle modellen. Ga dus op zoek naar merken die aansluiten bij jouw lichaamsbouw. Je hebt meer kans van slagen voor grote maten kleding tussen bijvoorbeeld Amerikaanse, Engelse en Scandinavische merken dan tussen Italiaanse merken.

Maatkleding

Met maatkleding ben je niet langer afhankelijk van standaard pasvormen, maar wordt de kleding helemaal afgesteld op jouw lichaam. Dit is ook een goede optie voor de gespierde man, want de meeste grote maten herenkleding is niet berekend op een gespierde bouw en zal los zitten rond het middel. Maatkleding is helaas niet voor iedereen weggelegd, want er hangt een flink prijskaartje aan. Doe een slimme investering en laat enkel een aantal goed te combineren essentials op maat maken.

Ben je toe aan nieuwe kleding, maar zie je op tegen de moeilijke zoektocht? Geef de hoop niet op en ga aan de hand van deze tips nog eens op zoek naar trendy grote maten herenkleding. Wie weet slaag je nu wel!

 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu