Lifestyle
Geen reacties

Tips om binnen 1 jaar topfit te worden

tekort aan voedingssupplementen

Het nieuwe jaar is begonnen! Wellicht heb je nieuwe voornemens die je eindelijk eens door wilt zetten, denk aan stoppen met roken, gezonder leven en afvallen. Goede voornemens opstellen is één, het eraan houden is het tweede. Wist je dat slechts tien tot twintig procent van de mensen aan de voornemens kunnen houden? In dit artikel lees je hoe je binnen 1 jaar topfit kan worden.

Weet wat je eet

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat je eet. Verdiep je goed in wat je binnen moet krijgen. Eet bijvoorbeeld proteïne en kies voor veel groentes. Kies vooral voor veel proteïnes! Bij een tekort aan voedingssupplementen is het handig om dit te bestellen.

Sta ook zeker stil bij wat je niet moet eten. Zo moet je echt afstand nemen van suikers. Waarschijnlijk zul je hier niet in de gaten hebben, maar je bent verslaafd aan suikers. Zeker in het begin is dit best lastig, want suiker is smaak en dat is net datgene waarom je iets kiest.

Verder is het ook belangrijk om snelle koolhydraten te vermijden. Deze koolhydraten worden zo snel in het lichaam opgenomen dat je lichaam het opslaat als suikers. Deze zitten bijvoorbeeld in pasta’s en bakproducten.

Hoe moet je trainen?

Naast het letten op je voeding en het nemen van voedingssupplementen moet je ook intensief sporten.

Daarnaast is het ook belangrijk om krachttraining te doen. Na het doen van deze oefeningen verbruikt je lichaam energie bij het herstellen van je spieren. Door het doen van krachttraining verbrand je dus een hoop calorieën.

Kies per trainingsdeel zes oefeningen die je wilt uitvoeren. Doe per oefening tien tot vijftien herhalingen en doe dit vier keer achter elkaar. Uiteindelijk moeten je spieren gaan verzuren, zodat je lichaam energie gaat verbruiken voor je herstel.

Na het sporten

Na het sporten is het belangrijk om voldoende koolhydraten te nemen om te herstellen. Kies voor jezelf het aantal koolhydraten dat je denkt dat je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld op een dag niet veel hebt uitgevoerd kan je beter suikers en andere koolhydraten laten liggen. Kies bijvoorbeeld voor gezonde koolhydraten, zoals rijst en quinoa, maar je kan er ook voor kiezen om voedingssupplementen te bestellen.

Een gezonde levensstijl

Verder is het verstandig om een gezonde levensstijl aan te houden. Wist je bijvoorbeeld dat je aan kan komen door slecht te slapen? Slaap zorgt er bijvoorbeeld eerder voor dat je niet lekker in je vel zit, waardoor je eerder geneigd bent om bijvoorbeeld chips en chocola te eten.

Het is aan te raden om steun te zoeken tijdens het afvallen. Misschien heb je wel een maatje, die ook graag wilt afvallen. Het is belangrijk dat je open naar elkaar kunt zijn gedurende het afvallen. Je zult merken dat je in je eentje afvallen een stuk lastiger is.

Kortom, afvallen is zeker geen eitje! Het is belangrijk dat je weet wat je eet, hoe je goed moet trainen en wat je nat het sporten doet. Als dit is gelukt mag je echt trots zijn op jezelf!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu