Drank
Geen reacties

Voor advies van andere whiskyliefhebbers moet je bij Whiskybase zijn

Voor advies van andere whiskyliefhebbers moet je bij Whiskybase zijn

Je nieuwe favoriete whisky zoeken

Er zijn duizenden soorten whisky’s met ieder hun eigen profiel. De grondstoffen die worden gebruikt, welke vaten worden gebruikt het stook- en distillatieproces en de rijpingsperiode zijn enkele factoren die die smaak beïnvloeden. Het kan een uitdaging te zijn om een whisky te vinden die bij je past, maar met een whiskyproeverij kun je op een laagdrempelige wijze vele exemplaren beleven. Dit kan in buitenshuis bij de organisator, maar je kunt ook een expert inhuren voor thuis of misschien wel het leukste: zelf een tasting organiseren.

Zelf een whiskyproeverij organiseren

Thuis kun je je compleet kunt laten verrassen door íedereen één of twee whisky’s mee te laten nemen, of zelf het initiatief pakken en er een samenhangend geheel van maken. Zo kun je voor regiothema’s kiezen zoals ‘Schots’ of ‘onbekendere whiskylanden’ waar je bijvoorbeeld Japanse, Zwitserse, Canadese of zelfs Nederlandse whisky’s serveert. Je kunt ook proberen de meest uiteenlopende smaken te serveren. Of je maakt er een blinde proeverij van: wie kan de meeste aroma’s, smaken en afdronk herkennen? Wie kan de herkomst raden?

Niet alleen whisky

Een thema of niet, een paar zaken zijn belangrijk bij iedere whiskyproeverij. Zo kun je het beste met de meest eenvoudige whisky te beginnen. Om iedere whisky goed te kunnen beoordelen, moet je de drank in een schoon glas serveren. Als je niet steeds de glazen wil afwassen tijdens de proeverij is het verstandig extra glazen in huis te halen. Het wordt aangeraden om tussendoor wit stokbrood te eten: dit neutraliseert je gehemelte zodat alle indrukken van de volgende whisky goed ervaren worden. Je kunt hapjes op tafel te zetten, vaak wordt er gekozen voor hartig eten als kaas of worst, pittige hapjes kunnen beter worden vermeden. Goed geselecteerde bijgerechten geven een extra dimensie aan de proeverij, stem dus goed af op je gekozen whisky’s.

Hulp bij het kiezen bij Whiskybase

De mogelijkheden kunnen je overweldigen, maar wanneer je hulp zoekt bij Whiskybase komt het vast goed. Whiskybase is een online platform, hier kun je whiskyreviews lezen van andere liefhebbers, verkooppunten vinden, in de groepen discussiëren of advies vragen en nog veel meer. Dus wil je tips of je kennis over whisky’s uitbreiden, neem dan vooral een kijkje op Whiskybase.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu