Auto
Geen reacties

Voor de echte mannen: auto lease

Zwarte auto

Het leasen van een wagen wordt steeds populairder en dit is ook logisch. Je rijdt vaak een stoere wagen zonder dat je hier meteen een groot bedrag aan kwijt bent. Toch moet je wel goed geïnformeerd zijn voordat je aan auto leasen begint. We geven hieronder een kort overzicht van enkele zaken waar je van op de hoogte dient te zijn.

Welke opties zijn er?

Voor de particulier zijn er nog minder opties binnen de leasebranche dan voor een zakelijke rijder. Private lease is de meest gebruikte constructie door leasemaatschappijen voor de particulier. Het principe is hetzelfde als bij zakelijk lease. Je betaald per maand een vast bedrag waarin de meeste autokosten wel gedekt zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat onverwachte onderhouds- of reparatiekosten in rekening worden gebracht.

Wat is dan precies het verschil?

het verschil tussen een auto privé leasen of zakelijk leasen, zit hem vooral in het fiscale. Wanneer je een auto zakelijk least, krijg je de auto van de zaak. Als je dan de auto ook meer dan 500 kilometer per jaar voor privédoeleinden gebruikt, ziet de belastingdienst de auto als extra inkomen en moet je hier hiervoor belasting betalen. Indien je dus van plan bent om meer dan 500 kilometer per jaar te rijden, dan is een auto privé leasen een betere optie. Bovendien hoef je bij zakelijk lease de brandstofkosten niet altijd zelf te betalen. Vaak is er een tankpas bij inbegrepen. Bij private lease zijn de brandstofkosten wel voor eigen rekening.

Welke trends zien we?

Een trend die we tegenwoordig steeds meer zien is het leasen van een elektrische auto. Zo zie je de Tesla steeds vaker terugkomen. Je kan de auto zelf volledig opladen via eigen zonnepanelen of een andere duurzame bron. Er hoeven dan geen brandstofkosten in rekening worden gebracht. Er moet dan wel een oplaadpaal aangeschaft worden, maar dit is een eenmalige uitgave. Het is dan wel genoodzaakt om de auto bij thuiskomst meteen aan de lader te doen, zodat hij de volgende dag zijn kilometers weer kan gaan maken. In Nederland zijn er wel tussentijdse oplaadpunten maar dit is nog niet optimaal.

Welke constructie en welke wagen jij uiteindelijk kiest, is volledig aan jezelf. Het voordeel van leasen is in ieder geval dat je een auto kunt gaan rijden die je wellicht zelf niet had kunnen kopen. De stoere wagen waar jij als echte man altijd van gedroomd hebt, kan nu van jou zijn.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu