Verzorging
Geen reacties

Waar gaat al dat haar heen? Tijd voor een haartransplantatie!

graft

Het is helaas een fenomeen waar vrijwel iedere man vroeg of laat mee te maken krijgt: haaruitval! Bij sommigen start het al rond hun 18e verjaardag, anderen hebben het geluk dat ze pas rond de pensioenleeftijd een serieuze hoeveelheid haar verliezen.

Haarverlies kan leiden tot onzekerheid en ontevredenheid over het eigen uiterlijk. Het is helaas iets dat we niet zo maar kunnen stoppen met een simpel middeltje. Wel is er de haartransplantatie: een bijzonder effectieve behandeling waarmee je weer lange tijd kunt genieten van een volle haardos.

De behandeling

Bij een haartransplantatie wordt er gebruik gemaakt van je eigen haar om toch een vollere haardos te krijgen. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar is het niet. Iedereen heeft met name op het achterhoofd veel haarzakjes en vrijwel geen haaruitval. Deze haarzakjes kunnen gebruikt worden om een haartransplantatie uit te voeren.

Hierbij worden de haarzakjes verwijderd uit het achterhoofd en geplaatst op plekken waar het haar dunner wordt, bijvoorbeeld de inhammen van het voorhoofd en op de kruin.

De haarzakjes worden ook wel grafts genoemd. Bij een haartransplantatie worden honderden tot duizenden haarzakjes verwijderd en vervolgens getransplanteerd naar een andere plek op het hoofd. Dit gebeurt 1-voor-1, dus neemt enige tijd in beslag. Bovendien moet het hoofd kaal op deze plekken om de behandeling mogelijk te maken. Het duurt dus enige tijd voordat je het eindresultaat ziet van je haartransplantatie, maar kunt er vervolgens wel jaren mee vooruit.

Wel kan het zijn dat de behandeling na enkele jaren herhaald moet worden. Hoewel de getransplanteerde haarzakjes niet zo maar zullen stoppen met haargroei, gaat het verdere kalingsproces wel door. Het zou dus kunnen dat plekken die bij de eerste behandeling nog niet kalend waren, dat enkele jaren later wel zijn.

Omdat je echter gebruik maakt van je eigen haar, oogt een haartransplantatie zeer natuurlijk. Een haartransplantatie kan worden uitgevoerd bij een kliniek als Ivy clinics.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu