Travel
Geen reacties

Weekendje weg?

weekendje weg

Wil je binnenkort een weekendje weg maar weet je nog niet naar welke plek? In deze blog kun je inspiratie opdoen voor je volgende bestemming. Lees dus snel door!

Antwerpen

Wil je even weg van je standaard omgeving maar wil je niet een grote afstand afleggen? Antwerpen is dan een leuke plek om te kiezen voor een weekendje weg! Antwerpen ligt in België en het is dus niet zo ver van Nederland. Dit is dus uitstekend voor een weekendje weg! Antwerpen is een fantastische winkelstad en vandaar gaan veel mensen  naar Antwerpen om te shoppen. Het meest populaire winkelgebied is Meir. Dit gebied omvat winkelstraat Meir, Jezusstraat, Sint-Katelijnevest en de twee winkelcentra Grand Bazar en Stadsfeestzaal. Wat ook leuk is om te bezoeken tijdens je weekendje weg in Antwerpen is de binnenstad, musea en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. 

Parijs

Parijs is ook een erg leuke plek om te kiezen voor een weekendje weg. Het is best een tijdje rijden, maar dan zit je wel echt op een mooie plek in Europa. Je kunt er ook voor kiezen om met het vliegtuig te gaan. Aangezien de afstand met het vliegtuig niet zo groot is bieden veel vliegtuigmaatschappijen redelijk goedkope vliegtickets aan. Vooral als je gaat reizen buiten de schoolvakanties heb je kans op goedkope vliegtickets. 

Als je naar Parijs gaat zal je waarschijnlijk de Eiffeltoren bezoeken, want dat is wel echt waar Parijs om bekend staat. Wat leuk is om te bezoeken voor winkel-liefhebbers is de Champs-Elysées, je kunt daar genieten van gezellige terrasjes en mooie winkels. Als je meer interesse hebt in geschiedenis is het bezoeken van de Catacomben een perfect uitstapje, je moet er wel van houden want het is een grot vol met botten!  Voor een romantisch weekendje weg is het leuk om een rondvaart te doen over de Seine. Een rondvaart rond de Seine is vooral mooi als je dit in de avond doet of rond kerst.

Barcelona

Barcelona is een populaire plek voor weekendjes weg en de reistijd is 2 uur met het vliegtuig. Voor goedkope vliegtickets kun je kijken op cheaptickets.nl! Op deze site worden de verschillende luchtvaartmaatschappijen vergeleken en dan krijg je de goedkoopste vliegtickets te zien. Vergeet niet dat als je bijvoorbeeld in de zomervakantie of krokusvakantie gaat, dat de vliegtickets dan een stuk duurder zullen zijn. Wil je een weekendje weg? Dan is dit aan te raden om te doen buiten de schoolvakanties om. De nummer 1 bezienswaardigheid van Barcelonais de Sagrada Familia, de heilige kathedraal ontworpen door Antoni Gaudí.De kathedraal trekt veel toeristen en is waarschijnlijk pas af in 2026. Parc Guell is het beroemde park met de mozaïeken bankjes en de salamander. Dit Park Guell mag als bezienswaardigheid niet ontbreken bij je bezoek aan Barcelona. Voor de voetballiefhebbers onder ons kan een bezoekje aan het wereldberoemde Camp Nou niet missen. Camp Nou is het stadion van voetbalclub FC Barcelona. 

Succes met het kiezen uit deze geweldige steden!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu