Food
Geen reacties

5 keto recepten voor op de barbecue

Barbecue

Een keto dieet houdt in dat je een dieet volgt waarbij het grootste gedeelte van je calorie inname bestaat uit vetten. Waarschijnlijk roept dit het gevoel bij je op dat dit dus een heel saai dieet is waarbij je alleen maar salades mag eten. Dat hoeft echter niet! In deze blog kan je namelijk achter vijf lekkere keto recepten voor de barbecue komen. Lees dus snel door!

1. Barbecue ribs

Barbecue ribs kunnen zeer lekker zijn en hierdoor kun je goed je calorieën binnenkrijgen. Gooi een beetje zout op de ribs en je bent goed om te grillen! Voordat je gaat starten met grillen, is het aan te raden om de barbecue 20 tot 30 minuten voor te verwarmen. Het grillen duurt in totaal één uur, waarbij je de ribs om de 20 minuten even moet omdraaien. In de tussentijd kan je alvast eventueel paprika’s, champignons of andere ingrediënten snijden.

2. Keto burgers met boter

Dit klinkt wellicht als een aparte combinatie, maar boter op een burger kan heel lekker zijn. Gooi de burger op de barbecue en zorg dat het goed gegrild wordt. Warm de barbecue 20 minuten op zodat je een goed gegrilde burger krijgt. Grill de burger op beide kanten voor ongeveer 5 tot 7 minuten. Wanneer je de stukken vlees voor de laatste keer gaat omdraaien om te grillen, is het verstandig om er kaas en boter op de vlees te doen. Dit zorgt ervoor dat het genoeg tijd heeft om te grillen.

3. Gegrilde zalm

Zalm staat over het algemeen bekend als een gezond recept. Door het op de barbecue te grillen voeg je een dimensie toe die je nooit eerder hebt ontdekt. Gooi de zalm op de grill voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Je kan ervoor kiezen om het langer of korter te laten grill, afhankelijk van hoe goed je het gegrild wilt hebben. 

Om het recept verder aan te vullen, kan je ervoor kiezen om er broccoli aan toe te voegen. Wil je het recept echt afmaken? Gooi dan kaas op de broccoli. Hiermee kan je het recept afmaken.

4. Keto taco omelet

Deze taco omelet is uitermate geschikt voor wanneer je een keto dieet volgt. In plaats van gebruik te maken van taco shells, wordt er gebruik gemaakt van een omelet waarin jij je vlees kan doen. Hierdoor krijg je in een klap veel calorieën binnen. Om het nog extra lekker te maken, kan je zelf nog ingrediënten aan de taco omelet toevoegen. Hierbij kan je denken aan rode uien, paprika’s, avocados en limoen voor op de vlees.

5. Steak en vegetarische kebab

Een steak of vegetarische kebab kan erg lekker zijn. Warm de grill voor 20 minuten op, snij de stukjes vlees in kubussen van 3-5 centimeter en voeg je eigen ingrediënten toe. Denk hierbij aan zout, peper en champignons.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu